Ноа Лайлс спечели спринта на 100 м на квалификациите на САЩ и изравни личния си рекорд

Ноа Лайлс спечели спринта на 100 м на квалификациите на САЩ и изравни личния си рекорд

Световният шампион Ноа Лайлс спечели спринта на 100 метра на националните олимпийски квалификации на САЩ и се класира за Олимпийските игри в Париж по-късно през лятото. Лайлс, който пропусна 100-те метра на Игрите в Токио след седмото място в квалификациите преди три години, изравни личния си рекорд от 9.83 сек на шампионата в Юджийн, Орегон.

Кени Беднарек завърши втори с 9.87 сек, а сребърният медалист от Токио Фред Кърли се нареди трети с 9.88 сек, като така тримата си гарантираха участие в Париж.

“Преди три години завърших втори в обратния ред. Тази година дойдох и спечелих. Част от плана. Нищо не се е променило. Може да е шок за всеки друг, но когато знаеш целта, знаеш целта”, каза Лайлс, който в полуфиналите постигна 9.80 сек с по-силен попътен вятър от допустимите стойности.

Лайлс беше бронзов медалист на 200 метра в Токио преди три години, като това е и единственият му олимпийски медал в кариерата до момента.

Световният шампион на 100 м от Доха 2019 Крисчън Коулман завърши четвърти и няма да има възможност да гони олимпийски медал в тази дисциплина, а Сам Кендрикс спечели овчарския скок при мъжете с 5.92 м.

Следвай ни:

Снимки: Imago

Още от Лека атлетика

Виж всички