Роугън подкрепи Макгрегър в решението му да се оттегли от UFC 303

Популярният ММА коментатор Джо Роугън бе един от малкото, които подкрепиха мега звездата в бойните спортове Конър Макгрегър в решението му да се оттегли от двубоя с Майкъл Чандлър. Двамата бойци в лека категория трябваше да премерят сили на 29-и юни в Лас Вегас, но ирландецът се оттегли от битката с две седмици предизвестие, тъй като счупи кутрето на левия си крак.

Роугън коментира в своя подкаст, че оправдава решението на спортиста от Дъблин.

“Това (контузията на кутрето) е проблем, когато си боец, който рита толкова много. Контузията е на същия крак, който вече веднъж бе счупен. Никога преди не се е отказвал от битка, но мисля, че сега взе мъдро решение. Какво ще стане, ако размаже кутрето още веднъж по време на битката и не може да се движи? Трябва да може да се движи срещу опонент като Майкъл Чандлър”, заяви Джо Роугън.

Макгрегър се появи на последното издание на конкурентната на UFC бойна верига “Белатор”. Събитието се проведе през изминалия уикенд в Дъблин. Конър не носеше обувки, а чехли и сподели с журналисти, че контузията му не му позволява да носи обувка. Бившият носител на титли в две категории в UFC допълни, че се надява да се върне в октагона през август или септември.

Дейна Уайт: Макгрегър все още не е готов за завръщане

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти