Проблемите с контузии на Италия нямат край

Сякаш проблемите с контузии не белязаха италианския национален отбор още преди началото на Евро 2024, а и сега още един основен играч влиза в лазарета - Федерико Димарко.

Левият бек на Интер напусна рано-рано днешната тренировка на отбора и отпада от сметките за решителния двубой от третия кръг на груповата фаза на турнира срещу Хърватия. С 3 точки “адзурите” ще са доволни дори на равенство, за да продължат напред, но “ватрените” са със само 1 и ще преследват задължителна победа.

Димарко получи контузия на десния прасец още при загубата с 0:1 от Испания, а изобщо не тренира вчера. Днешното занимание пък е приключило преждевременно за него и няма шанс да попадне в стартовия състав на Лучано Спалети.

Очевидният му заместник или дори титуляр на тази позиция Дестини Удоджи се контузи трайно още преди началото на Евро 2024, което означава, че “адзурите” ще трябва да разчитат на по-нестандартно решение за тази позиция.

Андреа Камбиазо или Матео Дармиан най-вероятно ще заемат мястото на играча на Интер сред титулярите срещу Хърватия в понеделник от 22 часа.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти