Верстапен успя вчера да скрие състезателното си темпо

След оспорваната квалификация за Гран При на Испания вчера очакванията са днес състезанието в Барселона да е много интересно и без ясно изразен фаворит.

В третата свободна тренировка вчера при симулациите на състезателно темпо най-бързи бяха пилотите на Мерцедес, което обяснява заканите на Люис Хамилтън от вчера той и Джордж Ръсел да участват в битката за победата. Самият Ръсел също обясни, че Мерцедес имат темпо да се борят с фаворитите Ландо Норис и Макс Верстапен.

4 отбора в битка за победата в Барселона?

В по-дълга серия обиколки вчера Ръсел постигна 1.17,425 минути с меките сликове, Шарл Леклер с Ферари – 1.18,264 също с меките, а Хамилтън със средно твърдите стигна до 1.18,645 минути. Защо изглежда, че Макс скри темпото си? При него резултатът беше 1.20,413 минути със средно твърдите гуми.

Гран При на Испания дава старт на важните летни състезания във Формула 1

Във втората свободна тренировка в петък се получи сходна картина, също с малки разлики – Оскар Пиастри с Макларън с меките сликове записа 1.19,473, а със средно твърдите Верстапен остана само на 0,047 секунди от него. Другите претенденти за място в челото: Карлос Сайнц с Ферари, Норис и Хамилтън стигнаха до малко над 1.20.

Ръсел: Можем да се борим с Макс и Ландо за победата

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти