Буфон: Не трябва да има страх срещу Хърватия

В понеделник от 22 часа в Лайпциг Хърватия и Италия ще изиграят ключовия мач за преминаване в групата. След два кръга Испания има шест точки, Италия - три, а Хърватия и Албания - по една точка. При победа срещу Италия в понеделник Хърватия почти сигурно ще бъде на второ място. Единственото, което може да попречи на плана на „ватрените“, е Албания, ако победи Испания. Между тези два национални отбора тогава решаваща ще бъде головата разлика, а Албания е по-добра с две попадения.

Италия показа, че владее “тики-така”

След победата срещу Албания в първия кръг, Италия разочарова срещу Испания и поражението само с 0:1 е измамно, „Ла Роха“ можеше да качи на разлика „адзурите“, като Джанлуиджи Донарума беше категорично най-добрият.

Испания тотално надигра слаба Италия, но преодоля блестящия Донарума чрез автогол

Джиджи Буфон, световен шампион с Италия и член на треньорския щаб на Италия на този турнир, коментира ситуацията в националния отбор след загубата от Испания и преди решаващия мач с Хърватия.

„Срещу Испания получихме обратна връзка, която не очаквахме. Загубихме концентрация, нямаше скорост като срещу Албания. Мислехме, че сме на високо ниво, но Испания ни показа, че това не е съвсем така. Отвориха ни очите. След Албания смятахме, че може да завършим с 9 точки в групата. Сбъркахме, защото сега въпросът е дали ще може да съберем 4 точки. Бяхме достатъчно добри, за да победим албанците отбор, който изглеждаше като дошъл от по-нисък ранг, а в неделя някой можеше да си помисли същото за нас“, каза отличният вратар.

Италия се изправя срещу Хърватия в мач, в който всяка грешна стъпка може да струва много скъпо.

„Не трябва да има страх срещу Хърватия. Нормално е да си нервен, когато стъпиш на тревата за загрявка. След това трябва да е само забавление, защото имаме шанс да покажем талант. Испания има малко повече талант от хърватите, но като цяло всичко си прилича много. Това ще бъде мач със съвсем различен ритъм. Трябва да играем максимално добре и да сме наясно, че сме узрели за добри резултати. Не трябва да има страх, трябва да го преодолеем. След загубата от Испания трябва да си върнем самочувствието и като цяло да намерим себе си. Убеден съм, че ще играем съвсем различен мач и че след него ще говорим по съвсем различен начин”, каза още Буфон.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти