Верстапен: Можем да сме доволни с този резултат

Макс Верстапен не успя да се пребори за полпзоишъна за утрешната Гран При на Испания и ще започне състезанието на „Каталуния“ от втората позиция на стартовата решетка.

Трикратният световен шампион бе победен с 0.020 секунди от Ландо Норис в борбата за първата позиция, но въпреки третата поредна загуба в квалификацията заяви, че той и Ред Бул могат да са доволни от днешния резултат. Той дойде след поредните трудни тренировки за нидерландеца, в които той имаше трудности с намирането на правилния баланс.

Феноменален Норис победи Верстапен в квалификацията в Барселона

„Нещата бяха на път да се получат добре в квалификацията. През целия уикенд се опитвам да намеря правилния баланс. Бях доста доволен в квалификацията, получих добра въздушна струя от Чеко в Q3, но за съжаление не беше достатъчна. Понякога се случва така, но като цяло можем да сме доволни с представянето, утре всичко е възможно.„Въздушната струя от Чеко беше моят шанс. Не знаех къде се намира той по обиколката и те ми казаха и аз реших да се опитам да остана с него. С температурите беше по-забавно. В хода на квалификацията вятърът се засили, може би това ни затрудни в Q3, но като цяло представянето ни беше добро“, заяви Верстапен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти