Олимпийският шампион Сентровиц аут от квалификациите на САЩ за Париж заради контузия

Олимпийският шампион от Рио де Жанейро 2016 в бягането на 1500 метра Матю Сентровиц ще пропусне националните олимпийски квалификации на САЩ заради контузия.

“Как се сбогуваш със спорт, в който си се състезавал и по който си бил обсебен през половината живот?“, публикува Сентровиц в социалните мрежи.

”За съжаление, няма да имам приказния край, който се надявах да имам тази седмица на моите четвърти олимпийски изпитания. Разболях се веднага след Лос Анджелис Гран При (17-18 май) и това ме извади за една седмица, след това разтегнах сухожилието си на следващата седмица. Беше също толкова трудно физически и психически през последните 3 седмици да остана оптимист, че все още ще мога да се състезавам. За съжаление времето ми свърши. Подколянното ми сухожилие все още не ми позволява да изпълнявам интервали със състезателно темпо. Но сега мога да тичам. Все още пътувах до Юджийн, за да се мотая и да празнувам със семейството и приятелите, които идваха да ме гледат на състезанието. Така че, ако ме видите около Юджийн през следващите няколко дни, не се срамувайте. Това не е сбогом. Ще се видим по-късно...."

34-годишният американец планираше да прекрати състезателната си кариера в края на 2024 г.

През 2016 г. Сентровиц стана първият американец с олимпийско злато на 1500 м за 108 години. Той участва на три олимпиади и спечели два медала на 1500 м от световни първенства - през 2013 (сребро) и 2011 (бронз).

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти