Макс не вярва, че Ред Бул отново ще доминира

Световният шампион Макс Верстапен призна, че не вярва, че Ред Бул ще успее да се върне към доминацията, която демонстрира в началото на сезона във Формула 1. Или през изминалите две години, когато той спечели две от трите си световни титли.

Специалистите очакват, че в Испания Ред Бул ще си върне ролята на фаворит с оглед на особеностите на трасето, както и заради промените, предвидени за RB20 този уикенд.

Най-добрите пилоти във Формула 1 според Макс Верстапен

„Не мисля, че ще е като в началото на сезона – обясни Макс днес на пистата в Барселона. – Обикновено, това трасе е подходящо за нашите коли. Разбира се, че се вълнуваме, но съм наясно, че другите ни настигат и всички са уверени, че ще направят крачка напред. Но ако направим сравнение с последните няколко състезания, то тази писта трябва да е по-добра за нас.”

Васьор: Никой в челото няма право на грешки

Макс обаче призна, че не може да прецени колко точно е авансът на Ред Бул на „нормална” писта като тази в Испания.

Сайнц: Получих много оферти за догодина

„Всички постоянно подобряват представянето и понякога просто записваш по-успешен уикенд от другите, благодарение на това, че си настроил по-добре колата си – обясни Верстапен. – Защото дори и да имаш нови неща, пак трябва да се справиш с настройките. Тук трябва да се представим по-добре, но преди това трябва да намерим правилния баланс.”

Алонсо: Квалификацията и работата с гумите са решаващи в Барселона

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти