Британска атлетка преди последните си опити за олимпийски норматив: Нямам какво да губя

Британската препятственичка Джесика Търнър казва, че е развълнувана, че е достатъчно здрава, за да направи последен опит за класиране на Олимпиадата в Париж. 28-годишната състезателка беше единствената от отбора на Великобритания, която успя да премине сериите на 400 м/пр на Игрите в Токио през 2021 г., но нейното полуфинално бягане завърши със сълзи поради контузия на ахилеса.

Операцията я извади от строя за една година и през януари, по време на подготовката за Париж 2024, тя получи подобна контузия на другия си ахилес.

Този уикенд тя ще стартира в Женева, а след седмица и в Манчестър в последен опит да намери място в отбора на страната си за Олимпиадата.

“Ситуацията, в която се намирам в момента - няма какво да губя, но имам много какво да спечеля, така че всичко може да се случи този уикенд“, каза Търнър.

“Бих могла да изпълня олимпийското квалификационно време и това би било невероятно, но трябва да сте реалисти и да кажете “ако не се случи, това е добре“, защото аз го приех. Все още имам още няколко шанса, но няма да бъда прекалено строга към себе си, ако не се класирам.“

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти