Стили с нови трика за Париж 2024, пуска се на два турнира преди Олимпиадата

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Будапеща 2024 Стилияна Николова ще участва на турнири в Кайро (Египет) и Клуж-Напока (Румъния) преди Олимпийските игри в Париж. Това разкри на пресконференция нейната треньорка Валентина Иванова.

"Решихме да участваме на международен турнир в Кайро в края на юни и на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока от 12 до 14 юли", заяви Иванова.

Наградиха Стилияна Николова за "Спортист №1 на месец май"

Шампионката на Стария континент ще има четири нови трика за Игрите във френската столица.

“Емоцията след Европейското първенство отшумя и вече съм фокусирана върху тренировките и олимпийските игри. Мисленето ми е по-различно от преди две години и със сигурност съм израснала в това отношение", заяви грацията.

"Напрежение ще има няма как, защото олимпиадата е най-голямото състезание, в което всеки спортист мечтае да участва. Подготовката върви по план, в момента напрежение не усещаме. Работим над сигурността на съчетанията и над нейната увереност. Вярвам, че трябва да си свършим работата в Париж и всичко ще бъде наред", каза още Валентина Иванова и добави, че в съчетанията на Николова има съвсем малки промени, които са свързани със сигурността на изпълнение.

Стилияна добави, че за нея всяко участие пред публика е важно.

"Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е важен. Най-голямото нещо за успех е трудът, който полагаш и екипът, с който работиш”, сподели Николова.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти