Световен шампион на копие отново без олимпийски норматив

Джулиъс Йего остана разочарован от представянето си на олимпийските квалификации на Кения, но обеща да се поправи на Атлетическия шампионат на Африка. Световният шампион в хвърлянето на копие от Пекин 2015 ще има последен шанс да покрие олимпийския норматив за Париж.

Йего постигна само 76.42 м, а олимпийският норматив при мъжете е 85.50 м и той остана далеч от него. Той ще атакува нормата и на Атлетическия шампионат на Африка, а крайният срок за покриване на олимпийски нормативи в атлетиката е 30 юни.

“Не бях доволен от представянето си на националните олимпийски квалификации, защото не хвърлих разстоянието, което очаквах, но просто приех резултата, защото в състезание всичко може да се случи и аз просто трябва да приема и да продължа напред. Не знам какво не ми помогна, предстои да разбера, защото копието отказа да лети, това е единственото нещо, което мога да кажа.

Засега се фокусирам върху Африканското първенство, което ще се проведе в Камерун, и се надявам, че ще имам едно състезание преди континенталния форум и това ще ми помогне да разбера къде се намирам“, каза Йего.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти