Ще възкреси ли шансовете си Шотландия, или Швейцария ще си осигури ранно класиране за елиминациите

След като допусна най-тежката загуба в откриващ мач на европейско първенство, отборът на Шотландия ще се опита да покаже друго лице и да съживи шансовете си за излизане от групите в двубоя срещу Швейцария. “Кръстоносците” обаче са на противоположния полюс и влизат в сблъсъка на “Райн Енерги Щадион” с повишено самочувствие, след като в първия си мач на Евро 2024 разбиха с 3:1 Унгария.

Шотландия се представи силно по време на квалификациите, но в последно време тимът на Стив Кларк изгуби инерция и постигна само една победа в предишните си 10 мача. Тя бе срещу Гибралтар. “Гайдарите” знаят, че след 1:5 срещу Германия втора загуба в група “А” ще сложи автоматично край на надеждите им за някое от първите две места. Най-вероятно това ще се случи и при равенство.

Германският щурм отнесе "гайдарите" на старта на Евро 2024

Швейцария впечатли срещу Унгария. Възпитаниците на Мурат Якин изиграха много силно първо полувреме, когато и взеха преднина от две попадения чрез голмайстора на Лудогорец Квадво Дуа (12’) и Мишел Ебишер (45’). През втората част унгарците поеха инициативата и върнаха един гол, но в добавеното време Брийл Емболо сложи край на надеждите им. Ако победят Шотландия, “кръстоносците” ще си гарантират завършване на едно от първите две места, и то преди мача с домакина Германия.

Нападател на Лудогорец даде тон за успеха на Швейцария над Унгария

Швейцария има само една загуба в последните си 15 мача, а освен това записа три победи в предишните си четири двубоя.

Последният успех на Шотландия на европейско първенство бе именно срещу Швейцария на Евро 1996.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти