В Алпин много държат да намерят “професионален пилот”

Шефът на Алпин във Формула 1 Бруно Фамен обяви, че тимът ще търси “професионализъм” в пилота, който ще дойде на мястото на Естебан Окон. Алпин и Окон в края на този сезон, като французинът ще има 5 години в тима, а Естебан изпадна в тежка ситуация, след като предизвика инцидент със съотборника си Пиер Гасли в първата обиколка в Монако.

Докато коментираше бъдещия заместник на Око, Фамен потвърди, че Алпин очаква да задържи Гасли за следващия сезон, въпреки че и Пиер има проблеми със слабото начало на сезона на автомобила на французите.

Алпин потвърди един от кандидатите за мястото на Окон

“Мисля, че отношенията между пилотите нямат значение. Важен е професионализмът. Трябват ни професионални пилоти - обясни Фамен, който на няколко пъти критикува Окон точно в това отношение. - Пилотите ни трябва да работят заедно. Това е част от задълженията на пилота - да може да работи със своя съотборник, за да постигат двамата максимално добри резултати за тима.”

В Алпин обещаха еднакво отношение към Окон и Гасли до края на сезона

От Алпин вече обявиха, че гарантират еднакво отношение към двамата си пилоти до края на сезона, а Фамен вече потвърди, че резервният пилот на отбора Джак Дуън е сериозен претендент за титулярно място за догодина.

Вижте пълната радио комуникация, която ядоса Окон в края на Гран При на Канада

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти