Хил: Барселона ще бъде важен тест за прогреса на Мерцедес

Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил заяви, че предстоящата Гран При на Испания ще бъде много важен тест за напредък на отбора на Мерцедес, който бе демонстриран в Канада миналата седмица.

В Монреал Джордж Ръсел спечели квалификацията, след което бе в битката за победата в хода на цялото състезание. В крайна сметка британецът финишира трети, точно пред своя съотборник Люис Хамилтън, който прогресира с три места в хода на надпреварата, в която той стартира седми.

Обиколките на Хамилтън, които дават надежда на Мерцедес

„Мина много време, откакто те имаха кола, която изглежда силна и да прави пилотите щастливи. Люис беше много щастлив. Не беше за първи път. Той вече няколко пъти каза след тренировки, че е щастлив, но след това поизоставаше в квалификацията. Но Джордж свърши страхотна работа и спечели полпозишъна, колата изглеждаше много добре на пистата.„Жак (Вилньов) отбеляза, че колата вървеше като по релси и беше прав. Колата изглеждаше, че не се пързаля и не подскача, изглеждаше, че те могат да използват бордюрите. Така че те се чувстват комфортно, щастливи са. Изглежда новото предно крило е трикът, който е хармонизирал работата на цялата аеродинамика, което е помогнало на представянето.„Да отидеш с тази кола в Барселона, което е следващото състезание, това ще е критичен тест за техния прогрес. Барселона е като въздушен тунел. Там аерото е ключово с тези средно бързи и бързи завои по цялата обиколка“, каза Хил пред Sky Sports F1.

Мерцедес с нова версия на пода за Испания

Важно е да се отбележи, че през последните две години Гран При на Испания беше едно от най-силните състезания за Мерцедес. Преди година именно в Барселона дойде единственият двоен подиум за „сребърните стрели“ в хода на сезона, след като Хамилтън и Ръсел завършиха втори и трети.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти