Гвардиол с интересни разкрития дни преди старта на Евро 2024

Бранителят на Манчестър Сити и Хърватия Йошко Гвардиол разказа как в клубния му тим все още не могат да свикнат с начина на произношение на името му и го наричат по различни начини, като в момента актуално е Хос.

Голям интерес към хърватите в град край Берлин

“Сега съм Хос. До ден днешен не могат да се научат да произнасят името ми. Джош, Джос, наричат ме как ли не. Борят се. Аз, Скот Карсън и Ерлинг Холанд отидохме на снимки за новия екип и човекът, който отговаряше за тях, не разбра, че плаках от смях. Той знаеше единствено името на Скот. Идва при мен и ми казва - ей, Хос. Аз го поглеждам и го питам какво? Други хора наоколо чуха и сега съм Хос. Същият се приближи към Холанд и му каза “хай, Ерик”. Не можах да дойда на себе си от смях, но той не остана Ерик, а аз съм Хос,” заяви бранителят.

Йошко Гвардиол е един от най-перспективните защитници в Европа и ще бъде един от основните футболисти на “ватрените” по време на предстоящото Евро 2024. Хърватия стартира кампанията си на Европейското в събота в Берлин срещу Испания във втория двубой от програмата за деня. Те вече дадоха сериозна заявка за амбициите си, след като преди дни сразиха Португалия насред Лисабон.

Още от Футбол свят

Виж всички