Макларън променя философията си за развитие

Отборът на Макларън променя своята философия за развитие на болида си във Формула 1 и вместо да разчита на няколко по-големи пакета с подобрения ще залага на по-чести, но и по-малки промени.

За последната година екипът от Уокинг демонстрира сериозен прогрес, който му позволи да се трансформира от отбор, който едвам влизаше в точките, в такъв, който редовно се бори за подиуми и дори победи. В основата на този възход на Макларън бяха няколко огромни пакета с подобрения, които бяха въведени поетапно във втората половина на сезон 2023.

Тази философия се запази и с тазгодишния автомобил на британския тим, който получи първия си сериозен пакет с подобрения в Маями. Точно там дойде и първата победа в дълго състезание за Макларън от 2021 година насам. Методиката на Макларън обаче ще се промени и вече тимът ще разчита на много по-чести промени.

„В следващите състезания ще имаме подобрения, но те няма да дойдат в един голям пакет с подобрения, както действахме през последните 12 месеца. Сега ще имаме повече индивидуални компоненти, с които сме намерили малко повече представяне, вместо да чакаме всичко да е готово и да го въведем заедно. Така че няма да казвам какво точно, но ще въвеждаме нови неща в хода на следващите състезания“, обясни шефът на тима Андреа Стела.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти