Перес се извини на Ред Бул за провала в Гран При на Канада

Серхио Перес използва профила си в Х, за да се извини на отбора на Ред Бул за провала си в Гран При на Канада.

Мексиканецът отпадна още в първата фаза на квалификацията в събота и стартира 16-ти в Монреал. В самото състезание той се движеше във втората половина на класирането до 53-та обиколка, когато се завъртя и се удари в предпазната стена на шестия завой.

След този удар задното крило на Перес беше строшено и той нямаше друг избор освен да се прибере в бокса и да прекрати участието си в надпреварата. За него това е втора поредна нула след тази в Монако, където той бе елиминиран още в първата обиколка.

„Много съжалявам за моя отбор, разочаровах го. Но ние ще се върна, сигурен съм. Пътят пред нас е много дълъг“, написа Перес в Х.

За него отпадането снощи не беше последният проблем за уикенда, тъй като след финала той получи и наказание от три места за Гран При на Испания. Причината за тази санкция бе решението на Перес да се прибера в бокса след удари си в стената, а не да остане на място в зоната за сигурност.

Перес със сериозно наказание за Испания

Този труден уикенд дойде само дни, след като от Ред Бул обявиха, че Перес запазва мястото си в отбора поне за следващата година, а най-вероятно и за сезон 2026. Първоначално беше комуникирано, че контрактът на мексиканеца с „биковете“ е за две години, но вчера Кристиан Хорнър разкри пред медиите, че това не е съвсем вярно.

Хорнър разкри важна подробност за новия договор на Перес с Ред Бул

„Да, беше труден уикенд. Първата част от състезанието беше компрометирана заради пораженията след контакта с Гасли. Във втората половина нещата изглеждаха по-добре. В третата фаза просто бяхме заклещени, имаше само една суха линия и нямаше как да се изпреварва.„В крайна сметка аз започнах да прогресирам и допуснах грешка в шестия завой, който беше един от най-трудните и много пилоти допуснаха грешки в него. Но, за жалост, аз бях един от тези, които не можеха да контролират колата си“, обясни пред медиите Перес снощи.

Още от Моторни спортове

Виж всички