Турция с първа победа в Лигата на нациите

Дебютантът Турция записа своята първа историческа победа във Волейболната Лига на нациите за мъже. Възпитаниците на треньора Седрик Енар обърнаха и се наложиха над Иран с 3:1 (22:25, 25:23, 25:23, 27:25) в третата си среща от турнира в Група 3 от втората състезателна седмица на основната фаза, играна тази сутрин пред над 3000 зрители в залата във Фукуока (Япония).

По този начин турците са на предпоследното 15-о място във временното общо класиране с 1 победа, 6 загуби и 4 точки в актива си. Утре (9 юни) в последния си мач на турнира Турция ще спори с Германия от 09,30 часа българско време сутринта.

Иран уволни селекционера си след загубата от България

От друга страна отборът на Иран бе водена от помощник-треньора си Пейман Акбари, след като уволни селекционера си Маурисио Мота Паеш непосредствено преди мача след 7 поредни загуби. Въпреки това, "персите" остават на последната 16-а позиция без победа до момента, с 8 поражения и само 2 спечелени точки.

Страхотен мач за Турция изигра Каан Гюрбюз, който бе над всички с фантастичните 34 точки (2 блока, 4 аса и 61% ефективност в атака) за победата. Ефе Мандърачъ добави още 16 точки (2 блока, 52% ефективност в атака и 4% перфектно посрещане) за успеха.

За тима на Иран Амин Есмаеилнеджад реализира 18 точки (1 блок, 2 аса и 56% ефективност в атака). Капитанът Милад Ебадипур и Алиреза Мослехабади пък се отчетоха с 14 и 13 точки, но и това не бе достатъчно за победа.

Снимки: volleyballworld.com

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти