Норис посочи Ферари като големия фаворит за Гран При на Канада

Пилотът на Макларън Ландо Норис очаква тимът на Ферари да бъде големият фаворит в започващата днес Гран При на Канада, девети кръг за сезон 2024 във Формула 1.

Изказването на британския състезател идва на фона на победата на Скудерията в Монако преди две седмици. Пистите в Княжеството и Монреал имаш известни прилики, а именно нуждата пилотите да атакуват по-агресивно бордюрите, което бе най-голямата сила на Ферари в Монако.

„Те са фаворити, с минаването през бордюрите, което е много важно тук, ще бъде много оспорвано. За мен е невъзможно да кажа кой ще е начело – ние, Ферари или Ред Бул, а това е вълнуващо, защото никой не знае наистина, ще бъде много оспорвано, както беше в последните три старта.„Но Ферари може би са фаворити, защото имат добра скорост на правите. Знам, че те се оплакваха, но просто трябва да сложат по-малко крило. Но като цяло колата им е добра, може би тази писта ще им подхожда най-много, но ще видим в тренировките.„В последните седмици ние сме бързи във всякакви условия, няма значение дали е сухо или мокро, така че аз нямам предпочитание. Смятам, че имаме силни и слаби страни и в двата случая.„Знаем, че не разполагаме с най-силния DRS, а тук има някои доста дълги прави, така че очакваме да губим на тях спрямо Ферари и Ред Бул. Но ние работим върху този дефицит, опитваме се да го отстраним с подобренията, които въвеждаме“, каза Норис пред медиите в Монреал вчера.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти