Норис посочи Ферари като големия фаворит за Гран При на Канада

Норис посочи Ферари като големия фаворит за Гран При на Канада

Пилотът на Макларън Ландо Норис очаква тимът на Ферари да бъде големият фаворит в започващата днес Гран При на Канада, девети кръг за сезон 2024 във Формула 1.

Изказването на британския състезател идва на фона на победата на Скудерията в Монако преди две седмици. Пистите в Княжеството и Монреал имаш известни прилики, а именно нуждата пилотите да атакуват по-агресивно бордюрите, което бе най-голямата сила на Ферари в Монако.

„Те са фаворити, с минаването през бордюрите, което е много важно тук, ще бъде много оспорвано. За мен е невъзможно да кажа кой ще е начело – ние, Ферари или Ред Бул, а това е вълнуващо, защото никой не знае наистина, ще бъде много оспорвано, както беше в последните три старта.

„Но Ферари може би са фаворити, защото имат добра скорост на правите. Знам, че те се оплакваха, но просто трябва да сложат по-малко крило. Но като цяло колата им е добра, може би тази писта ще им подхожда най-много, но ще видим в тренировките.

„В последните седмици ние сме бързи във всякакви условия, няма значение дали е сухо или мокро, така че аз нямам предпочитание. Смятам, че имаме силни и слаби страни и в двата случая.

„Знаем, че не разполагаме с най-силния DRS, а тук има някои доста дълги прави, така че очакваме да губим на тях спрямо Ферари и Ред Бул. Но ние работим върху този дефицит, опитваме се да го отстраним с подобренията, които въвеждаме“, каза Норис пред медиите в Монреал вчера.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички