Три финала за българските атлети пред погледа на Стефка Костадинова

България започна отлично представянето си на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Още в сутрешната сесия на първия ден трима родни състезатели се класираха за финалите в своите дисциплини.

Пред погледа на световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова, която постави върховото си постижение на планетата именно на “Олимпико” през 1987 г., място сред най-добрите на континента намериха Александра Начева и Габриела Петрова в тройния скок и Божидар Саръбоюков в скока на дължина.

Начева подобри личния си рекорд в дисциплината и с 14.29 м постигна най-добрия резултат в квалификациите на троен скок днес, а Петрова се класира за финала с 13.86 м. Саръбоюков също се справи с квалификационната норма от 8.00 м и с 8.04 м си гарантира място сред най-добрите 12 на континента.

Костадинова подкрепи българските атлети от трибуните в компанията на президента на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев и на част от треньорите и останалите родни състезатели, които наблюдаваха отблизо квалификациите днес.

Снимки: списание “Атлетика” и БФЛА

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти