Якуб Кохановски: България работи много, скоро ще започне да се изкачва в световната ранглиста

Мъжкият национален отбор по волейбол на България загуби от европейски шампион и победител във Волейболната лига на нациите през 2023 година от Полша с 1:3 гейма, в първия мач от втората седмица на Лигата на нациите във Фукуока (Япония).

Следващият двубой на тима ни е в четвъртък сутринта, отново от 09:30 часа срещу Германия.

България взе гейм и поизпоти здраво шампиона на VNL Полша

“Трябва да се знае, че отборът, който започна този мач, нямаше възможност да играе нито един приятелски мач преди пристигането във Фукуока, точно както ние имахме възможност да играем два приятелски мача в Катовице и Сосновец. Първата битка винаги е изнервяща. Мисля, че този турнир ще бъде много по-добър от последния”, заяви Якуб Кохановски пред Polsatsport.

Централният блокировач на европейския шампион похвали играта на отбора на България, който в близко бъдеще може да се завърне в челните места на световната ранглиста. В българския национален отбор не липсват талантливи и перспективни волейболисти.

“Вижда се, че треньорът (б.р. Джанлоренцо Бленджини) работи с тях, вижда се точно какви елементи - много внимание към топката в неудобни ситуации, много разнообразен сервис. Можете да видите, че това са просто ефектите от упоритите тренировки на тима на България. Мисля, че този отбор може да направи много голяма разлика през следващите няколко години”, отбеляза Кохановски.

Александер Сливка: Българите са млад отбор, но в първата част ни поставиха под напрежение

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти