Доктор Марко призна, че Лиам Лоусън може да си тръгне

Съветникът на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко призна, че компанията може да се раздели с резервата Лиам Лоусън, ако не успее да му предложи титулярно място в световния шампионат догодина.

Двата тима на Ред Бул във Формула 1 се оказаха в интересна ситуация по отношение на пилотите, като световният шампион Макс Верстапен има договор до края на 2028, но не и яснота дали ще остане след края на 2025. Предполага се, че Серхио Перес също ще остане за догодина, като мексиканецът е получил предложение за нов 1-годишен договор.

Лоусън напуска Ред Бул, ако не получи договор?

Доста по-неясно е положението на двамата пилоти на RB Дениъл Рикардо и Юки Цунода, като японецът се представя много по-силно от опитния си съперник от началото на сезона, но от Ред Бул дадоха да се разбере, че Юки не е кандидат за място в първия тим. В същото време може би и двамата ще запазят местата си за догодина.

Доктор Марко не изключи възможността Рикардо да бъде сменен от Лоусън

Лоусън замести по впечатляващ начин Рикардо миналата година и донесе първите точки на Алфа Таури тогава, но след това беше върнат като резерва и бъдещето му остава неопределено.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти