Априлия обяви официално Хорхе Мартин за сезон 2025 в MotoGP

Отборът на Априлия официално обяви, че Хорхе Мартин ще се присъедини към тима за сезон 2025 в MotoGP.

Тази новина идва само няколко часа, след като се появи информацията, че в Дукати са предпочели да привлекат Марк Маркес за съотборник на Франческо Баная в заводския тим, а не настоящият лидер в генералното класиране в кралския клас. Вместо това той ще премине в Априлия, където ще заеме мястото на своя близък приятел Алейш Еспаргаро, който ще прекрати кариерата си в края на годината.

С този трансфер едно от важните парчета на пилотския пъзел за сезон 2025 в MotoGP намира своето място. А първоначално се смяташе, че Енеа Бастианини е фаворитът за мястото на Еспаргаро, но решението на Дукати да избере Маркес пред Мартин е довело до промяна в избора на Априлия и привличането на Мартин.

Блъфът на Маркес сработи – испанецът ще партнира на Баная в Дукати догодина

Все още не е ясно кой ще бъде съотборник на испанеца, тъй като Маверик Винялес все още не е удължи договора си с Априлия. А колкото до Мартин продължителността на неговия контракт с Априлия не бе обявена официално, но най-вероятно той е за две години, колкото е стандартната продължителност на договорите в MotoGP в последно време.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти