Задава се “треньорска въртележка” между три от проспериращите клубове в Серия “А”

През това лято предстоят треньорски смени не само в грандовете Ювентус и Милан, но също така и в три от проспериращите клубове в Серия А през последните две години.

Тиаго Мота вече поставя основите на своя проект в Ювентус

Както е известно, след като сензационно изведе Болоня до петото място в класирането, а с това и до първо класиране за Шампионската лига, наставникът на тима Тиаго Мота обяви, че си тръгва, най-вероятно, за да наследи Масимилиано Алегри като треньор на Ювентус. В търсенето на нов специалист, който да продължи отличната работа на бившия италиански национал, от “рособлу” са се обърнали към Винченцо Италиано, който ще подпише договор за две години при заплата от 2,5 млн. евро на сезон. Талантливият наставник изведе Фиорентина до два поредни финала в Лигата на конференциите, но обяви, че ще напусне досегашния си клуб.

Италиано потвърди, че напуска Фиорентина

От друга страна, “виолетовите” са избрали за нов треньор Рафаеле Паладино, който се погрижи Монца да завърши на 11-о и 12-о място в първите си два сезона в италианския елит. В новия си отбор той ще получи контракт до лятото на 2026 година, като ще вземе в своя щаб и помощника си Федерико Пелузо. Така изпълнителният директор на брианцолите Адриано Галиани ще трябва да намери подподящ човек за овакантеното място на скамейката на тима, като според местните медии сред опциите са италианските легенди Алесандро Неста и Андреа Пирло, който в момента води втородивизионния Сампдория.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти