Верстапен обясни как работи Формула 1 и защо не смята да си тръгва от Ред Бул

От началото на сезона във Формула 1 и най-вече сред разразяването на секс скандала с шефа на Ред Бул Кристиан Хорнър върлува слухът, че Макс Верстапен може и да си тръгне от Милтън Кийнс в края на годината.

Нидерландецът има договор с „биковете“ до края на 2028 година, но заради скандалите в Ред Бул и борбата за власт в тима се смяташе, че той може и да не изпълни контракта си и да напусне отбора още в края на тази година. По време на Гран При на Монако миналата седмица обаче трикратния световен шампион даде интервю, в което се опита да заглуши всички тези слухове, казвайки, че е „доволен там, където е“.

Хорнър не може да обещае, че Ред Бул ще навакса изоставането

Той също така коментира и напредъка на Макларън и Ферари в последните седмици и обясни, че Формула 1 не работи както много хора си мислят. С тези си думи той визираше, че най-бързата кола не винаги е най-важното нещо, иначе пилотите ще започна да сменят отборите си за всяко състезание.

В Макларън не бързат със заключенията за изоставането на Ред Бул

„Не работи по този начин. Мисля, че ние все още имаме много, много бърза кола. Ако погледнете средната медиана през сезона аз мисля, че ние все още разполагаме с най-бързата кола. В противен случай нямаше да водим в шампионата. Но аз съм щастлив където съм сега.„Инвестира се много в двигателя (за 2026 година), доволен съм. Ние просто трябва да продължим да работим и да подобряваме нашия пакет. Затова мисля в момента.„Според мен, ако започнете да мислите само за най-бързата кола, ще сменяте отбора всяка седмица. Но аз не мисля по този начин“, обясни Верстапен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти