Саудитска Арабия получи и кръг от WRC

Саудитска Арабия ще приеме финалния кръг на Световния рали шампионат (WRC) през 2025 година, стана ясно днес. Център на ралито ще е Джеда, а договорът е за 10 години.

Новината беше съобщена днес от принц Халид бин Султан Ал Абдула Ал-Файсал, който е председател на местната автомобилна и мотоциклетна федерация и шеф на Саудитската моторспорт компания.

Ожие завърши начело съботните етапи в рали „Сардиния”

За последно WRC присъства в тази част на света през 2011, когато Йордания домакинства на кръг от шампионата. А Саудитска Арабия завърши цикъла по осигуряване на домакинства на най-големите моторспорт състезания – страната има кръг от Формула 1, Формула Е и е домакин на рали „Дакар”.

Тежките отсечки в Сардиния взеха още една жертва

Принцът нарече това „изключително постижение”, а саудитците планират да проведат същото рали в началото на сезона, като то ще е първи кръг от шампионата на Близкия изток и ще получи статут на кандидат и квалификационен кръг преди второто му издание през ноември.

Трето място за Сурилов и Здравков в рали „Марамуреш”

От промоутъра на WRC потвърдиха, че „ралито в САЩ за 2026, също ще го има”, като също така обясниха, че календарът за световния шампионат догодина ще бъде официално представен в началото на юли.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти