Марк Жене: 20 точки не са голяма разлика с Ред Бул

Бившият пилот във Формула 1 Марк Жене, чиято кариера продължава да е обвързана с Ферари, коментира битката в челото на класирането и даде по-различна гледна точка от официалната позиция на шефа на тима Фредерик Васьор.

„Фредерик казва, че не трябва да мислим за шампионата, но знам, че тези мисли са неизбежни – обясни испанецът в подкаста F1Nation. – В отборното класиране ние сме на 20 точки от лидера, това е почти нищо. След успеха ни в Монте Карло имаме амбиции за още победи.”

Васьор коментира битката в челото след Монако

Жене обясни и още нещо – че най-трудният момент за победителя в Монако Шарл Леклер е бил в първата част на квалификацията и там е имало възможност нещата сериозно да се объркат.

Хорнър не може да обещае, че Ред Бул ще навакса изоставането

„Забавно е, но вече сега, че в първата част на квалификацията му беше най-трудно ан Шарл – заяви Марк. – Невероятно е, но Шарл направи само един опит и на теория можеше да отпадне още в първата част. Но в неделя контролира напълно хода на състезанието, нямаше никакви проблеми и темпото му беше такова, каквото той го искаше.”

Люис Хамилтън разказа как е щял да загине на Хаваите

След 8 старта Ферари е на 24 точки от Ред Бул и ще е много интересно как ще се промени разпределението на силите в следващите състезания – в Канада и в Испания.

Норис останал изненадан от прогреса на Макларън

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти