Норис останал изненадан от прогреса на Макларън

Пилотът на Макларън във Формула 1 Ландо Норис призна, че е останал изненадан от бързия прогрес на неговия тим и догонването на лидерите от Ред Бул още в първата третина на сезона. Преди началото на кампанията Норис предрече, че Ред Бул могат да бъдат победени.

Освен Макс Верстапен, победи този сезон записаха Шарл Леклер, Карлос Сайнц и Норис, което породи сериозни очаквания, че битката за световната титла може да се окаже много по-оспорвана, отколкото се смяташе през зимата.

Хорнър не може да обещае, че Ред Бул ще навакса изоставането

„Смятам, че ние започнахме да догонваме Ред Бул по-рано от очакваното, но това стана с успешните подобрения по колата ни – обясни Норис. – Това ни позволи да минем напред. На „Имола” бяхме много близо до тях, а в Маями и пред тях. Това е много добър и положителен знак за развитието ни. Има още какво да подобряваме, но мисля, че можем да спечелим още състезания тази година.”

Васьор коментира битката в челото след Монако

Шефът на Макларън Зак Браун също прогнозира още победи за тима през сезон 2024, а Ферари също участва в битката за успехите в тази кампания.

Люис Хамилтън разказа как е щял да загине на Хаваите

Норис потвърди, че слабата страна на Макларън MCL38 си остава представянето в бавните завои и посочи обратния завой №7 на „Имола” – „Тоса”, както и на шикана, където е дошла голямата разлика в битката за победата срещу Макс Верстапен.

Зак Браун: Ще спечелим още победи тази година

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти