Новият шампион на любителския ITL 75 е Станислав Донков

Поздравления за Станислав Донков, който завоюва първия си приз в най-голямата любителска тенис общност! Снощи на финала на кортовете на софийския ТК “МГ Заимов” той успя да надвие Алек Захариев в оспорван двубой, завършил при 6:2. От Интерактив Тенис предаваха двубоя пряко в YouTube канала си.

Изненадите в турнира…

Разбира се, надпреварата не мина без изненади. Претендентът за титлата и поставен под №2 в схемата Иво Андреев отпадна на 1/4-финала именно от шампиона Станислав, който се наложи с категоричното 6:0. Донков отстрани и третия поставен Николай Цонков, който го води с почти 500 точки в националното класиране. Двамата се срещнаха на полуфинала и направиха страхотен мач, но малко не достигна на Николай да продължи напред. При резултат 6:4 той отстъпи, а Донков се класира за първия си финал откакто е част от общността.

Алек Захариев пък се класира за финала на Zaimov Night Tour с три победи. Първо отстрани дебютанта Николай Чебишев с 6:1, а след това взе трудна победа на четвъртфинала срещу Владимир Трайков при 6:4. Алек си осигури място във финалната двойка, след като надви Момчил Димитров с 6:3.

Финалният двубой за титлата при напредналите

Станислав спечели жребия и избра да сервира във финалния двубой. Още в първите минути, след дълго разиграване, той успя да направи пробив и поведе с 2:0. След това обаче Алек взе своя сервис гейм и върна жеста за 3:2. Захариев направи двойна грешка в критичен момент, когато изоставаше с 30:40, което позволи на Донков да поведе с 4:2.

Играта на Алек се разклати и той започна да прави повече грешки, но се бореше до последно. В последния гейм опита игра на мрежата и поведе с 40:15, когато след неуспешен първи сервис и чудесен форхенд на Станислав по диагонала видяхме обрат. Малко след това стигнаха и до 40:40, а в последните две точки Донков беше безапелационен - първата завърши с форхенд по правата, а втората дойде след неуспешно излизане на Захариев на мрежата. Можеш да гледаш пълен запис в канала на Интерактив Тенис.

Поздравления за двамата финалисти и всички участници на турнира за напреднали Zaimov Night Tour! Следващият турнир за напреднали започва на 17 юни, а домакин на срещите е Национален Тенис Център. Срещите се играят след 20 ч. и регистрацията все още е отворена на сайта - www.interactive-tennis.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти