Синер се класира рутинно за осминафиналите в Париж

Яник Синер за четвърти път през последните пет години се класира на осминафиналите на “Ролан Гарос” след рутинна победа с 6:4, 6:4, 6:4 над Павел Котов за 2 часа и 29 минути игра.

Италианецът от Южен Тирол вече има цели 31 победи в 33 мача през 2024 година и продължава уверено като един от фаворитите за титлата. Едва на 22-годишна възраст, той вече може да се похвали с 12 класирания на осминафинали в турнирите от “Големия шлем”.

В неделя Синер ще се изправи срещу един от любимците на домакините Корентен Муте или австриеца Себастиен Офнер.

Дребните детайли и по-здравите нерви във важните моменти позволиха на Синер да спечели този двубой, а иначе статистическите показатели също са в негова полза, но в никакъв случай не категорично. В крайна сметка опитът и рутината му на най-голямата сцена му помогнаха да преодолее пореден противник и този път да не демонстрира умора в третия сет, както беше в предишния му мач срещу Ришар Гаске.

Любопитното е, че Синер победи Котов и в Мадрид миналия месец, но сега обстановката беше съвсем по-различна. Както е известно, ако достигне до финала в Париж, италианецът гарантирано ще бъде новият номер 1 в света. Другият вариант Синер да бъде на върха е ако Новак Джокович не успее да стигне до финала.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти