В Макларън не бързат със заключенията за изоставането на Ред Бул

Ръководителят на отбора на Макларън Андреа Стела коментира моментното разпределени на силите в челото на колоната във Формула 1 и заяви, че ще са нужни още няколко състезания, за да се види каква е точната картинка.

В последните три състезателни уикенд в Маями, Емилия-Романя и Монако в челото бе изключително оспорвано и видяхме трима различни победители от три различни отбора. Ландо Норис триумфира в Маями за Макларън, след което Макс Верстапен спечели за Ред Бул в Маями преди Шарл Леклер да донесе успеха на Ферари в Монако.

Общото между тези три писти обаче е, че те изискват доста агресивно използване на бордюрите, а това е една от слабостите на Ред Бул. Подобна ще е ситуацията и в Канада след седмица, което кара Стела да мисли, че ще са нужни още няколко уикенда, за да се види какво е реалното разпределение на силите в челото на класирането във Формула 1.

Верстапен: Проблемите ни няма да се решат лесно, може би чак догодина

„Мисля, че картината с конкурентността на Ред Бул не е съвсем ясна. „Имола“ и Монако са две писти, които изискват агресивно минаване през бордюрите, за да си бърз. В известна степен това важи и за Маями, но не чак толкова.„Така че аз не мисля, че нашият прогрес се дължи само на факта, че ние сме по-конкурентни заради тези характеристики на пистите, а е истински. Ние просто добавихме притискане по колата. Както вече казах нашите пилоти не бяха доволни с поведението върху бордюрите и неравностите в Монако. Това е единствената лимитация, която все още срещаме.„Не знам какво точно става с Ред Бул. Нужни са ни още няколко състезания, за да разберем. Сега отиваме в Канада, където пистата също изисква агресивно използване на бордюрите. Но пистите след Канада ще ни кажат повече за моментната конкурентна ситуация“, обясни Стела

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти