Любомир Киров: Това е изключителен момент за Рилски спортист

Старши треньорът на Рилски спортист Любомир Киров говори след спечелената титла от страна на неговия тим в Националната баскетболна лига срещу Балкан на финала. Ето какво каза щастливият наставник на самоковци:

Рилски спортист написа нова златна страница в историята си с първа титла в клубната витрина

“Нямам думи. Не мога да го опиша. Пожелавам го на всеки. Това е изключителен момент за Рилски спортист и за нашия президент Петър Георгиев, както и за изпълнителния директор Борислав Чилингиров. Чувството е неописуемо. На полусезона мечтаехме за титлата и очаквах да играем на финал. По начина, по който работехме, вярвах, че можем да спечелим титлата. Загубихме полуфинал на Купата с кош в последната секунда. След него имаше още повече мотивация. Момчетата бяха гладни и постигнаха този резултат.

Аз се притесних като стана 2-1. Отборът на Балкан има шампионски манталитет. Искам да ги поздравя и по-конкретно Васил Христов за това, което направи с този отбор. Поведохме 2-0, може би имаше малко успокоение, но момчетата показаха характер и се пребориха. Когато отборите са в пълни състави, ние нямаме проблеми. Когато са с контузии, имаме. Успяхме да се справим, но не беше лесно. Без да имаш характер, не може да станеш шампион. Ние няколко мача се връщахме от сериозни разлики и накрая това се отблагодарява.

Алън Арнет е MVP на финала в НБЛ

Титлата посвещавам на моето семейство, на нашия президент и на всички хора, които ни подкрепяха и вярваха в нас. Благодаря на публиката - те не спряха да вярват. Надявам се да продължат да подкрепят отбора. Този сезон свърши, но идва следващият. Ние ще имаме нов дом и се надявам той да бъде пълен до краен предел”, заяви Киров.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти