Йордан Бозов: Не си спомням кога за последно плаках

Йордан Бозов: Не си спомням кога за последно плаках

Щастливият помощник-треньор на Рилски спортист Йордан Бозов не можа да сдържи сълзите си след шампионския триумф на отбора му на финала в Националната баскетболна лига. Самоковци се наложиха над Балкан с 3-1 на финала след успех с 81:69 в четвъртия мач. Ето какво каза пред камерата на Sportal.bg асистентът на Любомир Киров и легенда на българския баскетбол:

Рилски спортист написа нова златна страница в историята си с първа титла в клубната витрина
Рилски спортист написа нова златна страница в историята си с първа титла в клубната витрина

“Това е нещо невероятно. Много работа положиха всички играчи, треньори и ръководство. Първо искам да благодаря на отбора на Балкан и да го поздравя за хубавата серия, която стана. Искам да поздравя също нашето ръководство, което толкова години прави възможно клубът да е толкова силен. Поздравявам и Любо Киров, който в първата си година като треньор стана шампион. Много се радвам за него. Поздравявам всички играчи, които ще останат със златни букви в историята на Рилски спортист. Убеден съм, че тимът ще има още титли в бъдеще, но тези играчи от този отбор ще бъдат запомнени завинаги, защото те ще са първите. Благодаря на всички фенове, които ни подкрепиха в плейофите. Вижда се, че наистина бяха зад нас. Това са емоции, които само спортът може да даде. Нищо друго не може да ти даде такъв вид емоция. Не си спомням кога за последно плаках.

Ние осъзнавахме, особено след привличането на Джон и Алън, че се подсилваме на всички позиции. Работихме стъпка по стъпка. Имахме доста трудни моменти, но вярвахме във всички момчета. Всички трябва да знаят, че бяха част от този отбор. Всеки е помогнал и всеки е важен пъзел.

Алън Арнет е MVP на финала в НБЛ
Алън Арнет е MVP на финала в НБЛ

Знаех, че ще играем с отбор, който играе силно в плейофите. Видя се Митко Димитров, след този инцидент който претърпя, се върна и аз го поздравих и му казах, че е герой. Готвихме се за тях. Нямаше да е нищо по-различно от Черноморец. Знаехме, че трябва да спечелим първите два мача. Знаехме и че ние сме такъв отбор, който трудно може да ни победи два пъти. Имаме качество, скамейка, класни българи и чужденци. Радвам се, че с опит успяхме да извадим мача. Освен че баскетболът се развива в Самоков, виждам и положително развитие в публиката. От доста години не бях виждал залата да е пълна до краен предел. Сигурен бях, че ако не бяхме спечелили днес, в неделя тази зала щеше да се окаже твърде малка. Хората започват да живеят с баскетбола. За всяко нещо трябва време. Надявам се те да подкрепят баскетбола”, каза Бозов.

Следвай ни:

Още от Баскетбол

Виж всички