Брад Пит прави сериал за най-смъртоносното мотоциклетно състезание

Холивудската звезда Брад Пит навлиза все по-сериозно в моторспорт тематиката в киното, като този път се е захванал с документална поредица, посветена на най-смъртоносната надпревара в мотоциклетизма – състезанията на остров Ман.

Пит играе главната роля в новия филм за Формула 1, чийто снимки продължават и бюджетът на лентата вече надхвърли 300 милиона долара, а 7-кратният световен шампион Люис Хамилтън е част от продуцентския екип.

Снимките на филма с Брад Пит продължават през новия сезон

Документалният сериал, в който участват Пит и Чанинг Тейтъм ще се казва „Най-великото състезание на света” и снимките започват тази седмица, като от 1 до 8 юни са дните, в които се провеждат тренировките, квалификациите и състезанията на остров Ман. За по-късно тази година е планиран и филм по темата, като продукцията е на етап писане на сценария, който още не е готов.

Втори загинал на остров Ман

Мотоциклетните състезания на остров Ман са сред най-известните в света, но и сред най-смъртоносните. Историята им започва от началото на XX век, когато пистовите мотоциклетни надпревари в Англия са забранени и пилотите се пренасят да се състезават на остров Ман.

Хамилтън: Филмът с Брад Пит ще помогне за разрастването на Формула 1

Една обиколка на трасето на Ман, което по уличната мрежа на острова, е с дължина около 60 километра, а на места пилотите достигат скорост 320 км/ч. От първото издание на надпреварата през 1907 досега там са загинали над 250 човека, като едно от най-смъртоносните издания на надпреварата беше през 2022 година, когато загинаха 6 пилоти.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти