Дойде редът и на Марк Маркес да спечели с Дукати

В неделя Франческо Баная донесе победа №92 за Дукати в MotoGP, а историята показва, че следващият триумф на италианския производител ще бъде спечелен от пилота, който се състезава с №93.

Всичко тръгва от факта, че победи №27, №63, №72 и №89 са спечелени от пилоти, които се състезават със съответните номера. Първо Кейси Стоунър спечели с №27 в Малайзия през 2009 година, след което Франческо Баная триумфира в Нидерландия 2022 с №63, Марко Бедзеки в Аржентина 2023 с №72 и по-рано тази година Хорхе Мартин донесе победа №89 на Дукати с №89 в Португалия.

Ако тази серия бъде продължена то победа №93 на италианския производител в кралския клас трябва да бъде спечелена от пилота, който се състезава с №93. А това е не кой да е, а именно шесткратният световен шампион Марк Маркес, който от началото на тази година кара за екипа на Грезини Дукати.

В последните уикенди испанецът напомни за формата, с която спечели големите си успехи в Хонда през миналото десетилетие. Във Франция и Каталуния той записа четири поредни класирания в топ на спринтовете и състезанията, въпреки че и в двата уикенда той не успя да стигне до втората фаза на квалификацията и стартира съответно 13-ти и 14-ти.

Това ясно показва, че на Маркес не му липсва темпо в дългите серии, а проблемите му тръгват от квалификациите. От Грезини Дукати вече признаха открито, че не могат да се справят с извличането на максимума от мотора с новите гуми в квалификационните сесии.

Надеждите на скромния италиански тим ще са това да не се повтори този уикенд, в домашната му Гран При на Италия на „Муджело“.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти