Дуплантис: Бях много изненадан от третия си опит на 6.25 м

Суперзвездата на мъжкия овчарски скок Арманд Дуплантис записа поредна победа в сектора с резултат над 6 метра, след като тази вечер се наложи на “Златен шпайк” в Острава с точно 6.00 м. Олимпийският, световен и европейски шампион в дисциплината атакува и 6.25 м, което щеше да е нов световен рекорд, но не успя да се справи с височината, въпреки че в третия си опит беше близо до успеха.

Дуплантис отново над 6 метра, "докосна" световния рекорд в Чехия

“На всички ни беше малко по-трудно в сектора заради времето. Овчарският скок е много чувствителна дисциплина, когато е студено и ветровито. Но просто се опитах да скоча възможно най-добре. Честно казано мисля, че за това, което беше днес, съм доволен от някои скокове, които направих. Бих искал да съм още по-добър, но все пак беше забавно. Бях много изненадан от третия си опит на 6.25. Знаех, че ще отнеме най-добрия скок в живота ми, за да го направя, и всъщност беше наистина добър. Това ми дава голяма увереност занапред и за следващите състезания. Беше много солидно. Никога не знаеш какви условия имаш - на открито е, така че понякога има много трудни условия.

Предполагам, че при първите два опита в 6.25 щях да се уверя, че е безопасно и че имам достатъчно енергия, за да продължа напред. Ето защо в първите два скока играх малко на сигурно. Но в последния се почувствах достатъчно добър, за да опитам поне в този опит и бях изненадващо близо. Знаете ли, хората искаха да го видят. Понякога е така. Хубаво е да го преодолееш. Трябват ми само добри условия, за да успея”, каза след състезанието Дуплантис.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти