Сайнц: Макс е под напрежение и бърка

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц е на мнение, че дните на доминация на Ред Бул във Формула 1 приключиха и Скудерията поставя под напрежение световния шампион Макс Верстапен и тима му. Затова и Макс започва да греши по-често - както стана в квалификацията в Монако, където Макс закачи стената на излизането от първия завой “Сан Дево” в началото на последната си бърза обиколка в сесията.

Шарл Леклер спечели първата си победа в Монте Карло в неделя, а Сайнц завърши трети и Ферари стопи на 24 точки аванса на Ред Бул в класирането при конструкторите.

Васьор: Макс прави много грешки този сезон

Сайнц е на мнение, че Ред Бул си остават фаворит във Формула 1, но тимът вече е много по-уязвим в сравнение с преди.

Йос срещу Ред Бул: Ерата на доминация явно приключи

“На нормалните писти Ред Бул трябва да са фаворит - обясни испанецът. - Но доминация, каквато гледахме доскоро, надявам се, че не. Но са фаворит, да. Ще имат много оспорвана битка с нас и Макларън, мисля, че трите тима са на едно ниво. За последно, на “Имола” и в Маями видяхме, че сме на половин десета от секундата зад Макларън и може би на една или две десети зад Ред Бул.”

Катастрофата на Перес ще струва милиони на Ред Бул

Сайнц обаче е обнадежден, че тази разлика може да бъде заличена.

Колко напреднали са преговорите между Сайнц и Уилямс?

“Това означава, че и най-малкият прогрес, всяко малко подобрение по колата може да отключи потенциала за победа в състезание или да ни осигури кола, с която да се борим за първото място”, допълни Карлос.

Верстапен: В Монако не стана истинско състезание

Пилотът на Ферари се върна и към грешката на Макс в квалификацията в Монако, която го остави на шесто място на стартовата решетка, като той не успя да прогресира в състезанието и финишира шести.

Леклер получи само похвали от италианската преса

“Когато поставим Ред Бул под напрежение и Макс сбърка във втората си обиколка в Q3, Перес отпадна още в първата част на квалификацията - допълни Сайнц. - Това е добра новина за шампионата. Дори и Ред Бул да са фаворити, когато сме на една-две десети от тях, те не могат да си позволят да правят грешки. Ако стане нещо такова, ние ще се възползваме от проблемите на Ред Бул.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти