В КТМ искат повече от Милър и Фернандес

С оглед на неизвестните пред развитието на трансферния пазар в MotoGP шефовете на КТМ са наясно, че трябва да вземат решение за бъдещето на Джак Милър и Аугусто Фернандес. Състезателният директор на компанията Пит Байрер вече изрази недоволство от формата на двамата пилоти и уточни, че те трябва да подобрят представянето си, ако искат да карат мотоциклети на марката и догодина.

“Ние имаме късмет, че Брад Биндър и Педро Акоста карат за нас, като Педро демонстрира изключителен потенциал - обясни Байрер. - Но Джак Милър и Аугусто Фернандес все още не са демонстрирали, че заслужават и догодина да останат в MotoGP.”

Маркес подсказа, че може да си тръгне от лагера на Дукати

Байрер уточни, че компанията не очаква някакви чудеса от двамата пилоти, а “малки стъпки напред и прогрес в представянето”, за да се “укрепят те на местата си”.

Прогноза: Мартин в Дукати, Маркес - в Прамак

Що се отнася до слуховете, че КТМ може да влезе в битка с Дукати за Хорхе Мартин или Марк Маркес, Байрер отговори повече от уклончиво, но без да изключва тази възможност.

КТМ и Ред Бул се опитват да отмъкнат Мартин от Дукати

“Все още не сме влезли в открита битка на трансферния пазар, но следим внимателно какво се случва и сме готови да реагираме спрямо действията на другите отбори”, допълни той.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти