Васьор: Трябва да ускорим развитието на колата

Шарл Леклер стигна до подиума на “Имола”, но пилотът на Ферари не беше достатъчно близо до Макс Верстапен и Ландо Норис, за да участва в битката за победата в Гран При на Емилия-Романя.

Преди уикенда шефът на Ферари Фредерик Васьор обясни, че ако пилотите му се класират първи и втори в квалификацията, то те ще вземат двойна победа в неделя. Но това не стана, въпреки че Шарл Леклер и Карлос Сайнц бяха фаворити след петъчните свободни тренировки.

Макс и Леклер с постижения, свързани с Михаел Шумахер

“Вече стигнахме до момента, в който трябва да ускорим развитието на колата ни - обясни Васьор след уикенда, в който Ферари използва сериозен пакет подобрения за “Имола”. - Ако новите неща се появят едно състезание по-рано, този тим може да скочи от пето на първо място. Това означава, че трябва да ускорим развитието, това ще е много важно.”

От Макларън казаха защо Норис не успя да спечели

Васьор обаче направи уточнението, че Ферари вече преследва последните стотни от секундата в битката в челото срещу Ред Бул и съответно този прогрес ще е по-труден в сравнение с наваксването на голямото изоставане от миналата година.

Сайнц залага на това, че Макс ще напусне Ред Бул

“Когато в една десета от секундата имаме събрани три отбора и най-малките детайли имат значение - потвърди французинът. - Мисля, че тази битка ще продължи и в другите състезания. В Монако настройките на колите и представянето на пилотите ще са решаващи. Но това са страхотни новини за Формула 1, ние направихме крачка напред, Макларън - също и не сме далеч от Ред Бул.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти