Български национал спаси отбора си от изпадане от шотландския елит

Българският национал Димитър Митов имаше голяма заслуга за оставането на неговия отбор Сейнт Джонстън в шотландския елит. Родният вратар спаси дузпа при ключовия успех на тима с 2:1 като гост на Мъдъруел в неделния двубой от последния кръг в Премиършип.

Решаващият момент за Митов дойде в 32-рата минута на срещата, когато той отрази изпълнение от бялата точка на Телониус Баир. Преди това неговият съотборник Ники Кларк откри резултата с гола си в 18-ата минута. В добавеното време преди почивката пък Адама Сидибе удвои преднината на гостите. Домакините стигнаха само до почетно попадение в последните секунди на двубоя, когато се разписа Моузес Ебийе.

С тази ценна победа Сейнт Джонстън в последния момент задмина прекия си конкурент Рос Каунти и си гарантира участието в елита на Шотландия за 16-и пореден сезон. Двата тима завършиха с равен брой точки - 35, но Митов и компания заеха спасителната четвърта позиция в групата на изпадащите заради по-добрата си голова разлика. Така Рос Каунти ще трябва да спечели предстоящия плейоф срещу втородивизионния Рейт Роувърс, ако иска да запази мястото си в първенството.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти