Манчестър Юнайтед спечели срещу Брайтън, но с мисъл за сблъсъка след седмица

Манчестър Юнайтед надделя с 2:0 в гостуването си на Брайтън в последния кръг от настоящата кампания в Премиър лийг за двата отбора. Диого Далот (73’) и Расмус Хойлунд (88’) бяха точни за гостите и донесоха успеха на тима, който обаче не помогна особено за много разочароващия им сезон, който ги остави едва на осмото място в класирането. Все пак момчетата на Ерик тен Хаг ще имат още една възможност да поправят поне частично впечатлението и да достигнат до европейските турнири след седмица, когато ще се изправят срещу градския съперник Манчестър Сити във финала за Купата на Англия.

Не особено по-различна бе ситуацията в лагера на домакините, които се движеха отлично до края на зимата, но поредица от лоши резултати ги изпратиха във втората половина на таблицата. Вчера пък “чайките” изненадващо информираха, че след днешната среща се разделят със своя наставник Роберто Де Дзерби, за когото днешната среща бе последна на пейката на тима.

Футболистите на Манчестър Юнайтед започнаха добре двубоя и в първите десетина минути задържаха топката в свое владение в по-големи периоди от време и опитваха да атакуват на скорост. Домакините на свой ред овладяха кълбото, а разиграванията им станаха много по-добри и дълготрайни след четвърт час игра. Постепенно те започнаха да атакуват доста опасно и на няколко пъти Андре Онана трябваше да се намесва решително след много опасни изстрели по посока на своята врата. В 26-ата минута пък Бруно Фернандеш намери Скот Мактоминей, който водеше атаката на “червените дяволи” в тази среща, в отлична позиция, но шотландецът не успя да намери рамката на вратата.

Играчите на Брайтън продължиха да пропускат възможности за попадение. В 32-ата минута Жоао Педро успя по отличен начин да се вклини в наказателното поле и пред погледа на бранители в червено да поеме една топка, след което да я изстреля, но тя премина покрай дясната греда на Онана. Няколко минути след това на свой ред Адам Лалана бе намерен добре в пеналта и опита да шутира, но защитник с блокира самопожертвователно удара.

Домакините продължиха с пропуските си и в началото на втората част, когато топка отдясно от страна на Якуб Модер намери Жоао Педро, а неговият изстрел бе изчистен от самата голлиния. “Червените дяволи” пък отговориха с хубав пробив на Гарначо, който обаче видя изстрела си блокиран. Ерик тен Хаг замени след час игра своя капитан Бруно Фернандеш, както и започналия от първата минута Лисандро Мартинес с ясната идея да ги запази за финала за Купата на Англия след седмица.

В рамките следващите няколко минути пък Амад Диало отправи опасен изстрел, а малко по-късно намери и Хойлунд в добра позиция, но защитник в синьо и бяло му попречи да застраши вратата сериозно. Манчестър Юнайтед стигна до попадение в 74-ата минута, когато Диого Далот бе намерен по великолепен начин с дълъг пас от защитата, успя със спринт да се освободи от опеката на противниците, пое кълбото и преодоля Джейсън Стийл за 0:1.

Този гол сякаш подейства плодотворно и успокоително на играчите на “червените дяволи”, които започнаха да играят по-добре след срещата и да изглеждат по-уверени в действията си на терена. Те стигнаха до второ попадение минутка преди края на редовното време, когато Расмус Хойлунд бе намерен пред наказателното поле и в стил, който често използва, успя да се вклини срещу бранителите в пеналта, след което с плътен удар да намери мрежата за 0:2. Това бе гол във втори пореден мач за датския централен нападател.

Така Манчестър Юнайтед стигна едва до осмото място в класирането на Премиър лийг, след като събра едва 60 пункта и записа редица разочароващи рекорди, сред които цели 14 поражения само в шампионата. Брайтън също в крайна сметка остана далеч от своите цели, след като през миналата кампания “чайките” достигнаха до евротурнирите и останаха едва 11-и.

Още от Футбол свят

Виж всички