Ройс на сбогуване: Вие сте причината да идвам на тренировки всеки ден

Марко Ройс се наслади на мечтан финален домакински мач за Борусия Дортмунд, беше капитан на отбора и отбеляза превъзходен гол от пряк свободен удар при победата с 4:0 над изпадналия Дармщад в последния кръг за сезона в Бундеслигата.

Той пристигна на стадиона повече от пет часа преди мача, а преди началото на двубоя феновете показаха огромна фланелка с номер 11 в знак на почит към 34-годишния футболист, който напуска след 12 години в клуба.

Ройс получи аплодисментите на 80 хиляди фенове и почетен шпалир от своите съотборници, когато беше заменен в 80-ата минута. След мача той направи почетна обиколка с децата си и беше хвърлен във въздуха от отбора на Дортмунд. По-късно той се качи на трибуната и празнува с привържениците.

"Вие сте причината да идвам на тренировки всеки ден", каза на феновете Ройс, който претърпя серия от сериозни контузии, докато беше в Дортмунд и заради това пропусна триумфа на Германия на Световното първенство през 2014 година.

Роденият в Дортмунд футболист изигра 294-ия си мач в Бундеслигата за клуба и е отбелязал 120 гола. Общо той има 427 двубоя за Борусия и е четвърти във вечната класация на тима.

Освен с Ройс, ръководството на клуба се сбогува с Мариус Волф, с Матеу Морей и с треньора Ото Адо. Адо ще стане национален селекционер на Гана, докато бъдещите клубове на тримата играчи все още не са известни. Германецът е свързван с преминаване в отбор в САЩ.

Единственото нещо, което липсва в кариерата на Ройс, е голяма титла, след като вдигна само две Купи на Германия с клуба. Той има шанс да я спечели на финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид на 1 юни на стадион "Уембли".

"Аз и момчетата ще дадем всичко, което имаме за две седмици, за да спечелим този трофей", каза Ройс през микрофона, докато говореше на привържениците.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти