Мерцедес: Антонели се държи като ветеран на тестовете

Техническият директор на Мерцедес Джеймс Алисън е останал впечатлен от представянето на Андреа Кими Антонели по време на частните тестове със „сребърните стрели“ и дори заяви, че 17-годишният италианец се е държал като ветеран по време на тези изпитания.

В последните месеци Антонели направи два теста със стари автомобили на Мерцедес. Първият от тях бе с W12 от 2021 година на „Ред Бул Ринг“, а в началото на май той бе на „Имола“ с W13 от 2022 година.

Тези изпитания са част от подготовката на Антонели за Формула 1, като очакванията са италианецът да влезе в шампионата още догодина. Той е един от кандидатите за мястото на Люис Хамилтън в Мерцедес, а преди уикенда за Гран При на Емилия-Романя самият седемкратен шампион посочи Антонели като своя фаворит да го наследи.

Хамилтън посочи своя фаворит за негов заместник в Мерцедес

„Имах честта да слушам как инженерите описваха комуникацията си с него. Той е просто млад, ентусиазиран пилот, който е много, много бърз и метрономичен с темпото си. До съвсем скоро той не беше сядал в кола от Формула 1, но след само 2-3 обиколки се държеше като ветеран.„Той започна да кара тази генерация автомобили, граунд ефект колите, с чисто съзнание. Той усеща нещата, които ние очакваме да усеща, но не е замърсен от предишните коли. Така че той приема нещата както са, казва ни какво ще направи, какво усеща като силни и слаби страни и оставя инженерите да работят върху тези неща. Той прилича на един много обещаващ млад пилот“, обясни Алисън пред медиите на „Имола“ вчера.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти