Кръстев със силен мач при реми на Цволе, Аякс си осигури място в ЛЕ

Днес се изиграха всички мачове от предпоследния 33-ти кръг на Ередивизи, като в един от тях имаше и българско участие.

Става въпрос за родния национал Филип Кръстев, който изигра почти цял мач при ремито 1:1 на неговия Цволе като гост на Валвайк. Офанзивният футболист стартира като титуляр и се представи на много добро ниво до 88-ата минута, когато беше заменен от Апостолос Велиос. Ленарт Ти даде аванс на Цволе в 61-вата минута, но в 89-ата тимът остана с човек по-малко на терена след директен червен картон на Зико Бюрмейстер. Така Валвайк стигна до равенството с попадение на Ришонел Маргарет в началото на добавеното време на срещата. Този резултат остави отбора на Кръстев на 12-ото място в подреждането с 36 точки.

Междувременно, Аякс спечели с убедителното 3:0 като домакин на Алмере Сити. В герой за амстердамци се превърна техният капитан Стивън Бергвайн, който се отчете с хеттрик само за 10 минути – между 29-ата и 38-ата. Така Аякс събра 55 точки и със сигурност ще завърши на пето място в класирането, което означава, че през лятото ще играе в квалификациите на Лига Европа.

В друг мач от кръга Твенте записа разгромна победа със 7:2 над гостуващия Волендам, като над всички беше отчетлият се с хеттрик Сем Стийн. Така „червените“ събраха 66 точки и остават на третата позиция в таблицата, която дава право на участие в квалификациите на Шампионската лига, докато четвъртият АЗ Алкмаар все още изостава с два пункта.

Шампионът ПСВ Айндховен пък избегна едва втората си загуба в първенството през кампанията, след като се добра до реми 1:1 при визитата си на Фортуна (Ситард), въпреки че дълго време изоставаше в резултата.

Още от Футбол свят

Виж всички