Ейдриън Нюи няма да може да започне в нов отбор до 2027 година

Отборите, които биха искали да привлекат легендарния дизайнер във Формула 1 Ейдриън Нюи в своите редици, ще трябва да почакат поне до 2027 година, за да могат да разчитат на услугите на британеца.

Вчера се появи инфомация от доверени източници, че Нюи е недоволен от борбата за власт в Ред Бул и е взел решение да си тръгне от Милтън Кийнс. Това веднага подхрани слуховете, че някой от съперниците на „биковете“ ще спечели много, привличайки Нюи много по-рано от очакваното.

ВВС: Ейдриън Нюи напуска Ред Бул

Оказва се обаче, че Нюи няма да може да започне да работи за конкурентен на Ред Бул екип поне до началото на 2027 година. Това е така, заради клаузите в неговия договор с „биковете“.

От Ред Бул коментираха слуховете за напускането на Нюи

Той е до края на сезон 2025 и гласи, че след неговия край Нюи ще трябва да бъде извън Формула 1 поне 12 месеца, преди да може да започне работа в друг екип. Контрактът също така задължава Нюи да работи за Ред Бул до края на 2025 година.

Единственият шанс британецът да започне работа в конкурентен тим по-рано е всички страни (Нюи, Ред Бул и новият отбор) да постигнат споразумение, което най-вероятно няма да е евтино за екипа, който иска да привлече Нюи. Основните кандидати за услугите на британеца са Ферари и Астън Мартин, които имат дълбоки джобове и може и да не е проблем за тях да си позволят тази откупна клауза, но само времето ще покаже дали ще се стигне до подобен развой на събитията.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти