Чави може да даде окончателен отговор на Лапорта и Деко още днес

Вчерашното издание на “Ел Класико” сложи окончателно край на надеждите на Барселона да се върне в битката за титлата в Ла Лига. През миналата седмица каталунците отпаднаха и от Шампионската лига, така че в оставащите шест мача до края на сезона Барселона няма как да има по-сериозна от цел от това просто да запази второто място в класирането. Периодът обаче ще е много важен за бъдещето на отбора.

Според информациите в Испания още днес ще има среща между Жоан Лапорта, Деко и Чави Ернандес. На нея треньорът окончателно трябва да обяви решението си дали ще напусне, или има шанс да изпълни договора си, от който остава още една година. Самият Чави в нито един момент не е намекнал, че има някакъв шанс да промени решението си, което обяви през януари. Лапорта и Деко обаче все още искат бившият халф да остане и вярват, че ще го убедят.

Решението обаче трябва да бъде взето окончателно и възможно най-скоро, за да може Деко веднага да се заеме с намирането на нов треньор, в случай че Чави откаже да остане. Много е вероятно в този случай ръководството да вземе решение да назначи на поста Рафаел Маркес, който в момента води дубъла на Барселона. Другите два варианта са Ханзи Флик, който в момента е свободен, и Роберто Де Дзерби, за когото трябва да се плати компенсация на Брайтън, ако италианецът изобщо се съгласи на този ход. Томас Тухел също ще бъде свободен след края на сезона, но при всички положения във финансово отношение най-изгодно ще бъде евентуално назначение на Маркес.

(АРХИВ) Спечели билет за двама за финала на Шампионската лига

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти