Лора Славчева: Знаехме, че ЦСКА нямат какво да губят, но ние искахме да затворим серията

Разпределителката на шампиона Марица (Пловдив) Лора Славчева говори, след като нейният тим срази с 3:0 гейма като гост на ЦСКА и по този начин си осигури за 10-а поредна година титлата в Национална Волейболна DEMAX+ лига за жени.

Марица с рекордна 10-а поредна титла

"Жълто-сините" се наложиха с 3-0 победи в серията, но въпреки това Славчева сподели, че не смята този резултат за реално отражение на класата на съперника.

Борислав Крачанов: Надявам се тази доминация на Марица да продължи възможно най-дълго

"Не мога да кажа, че момичетата на ЦСКА бяха слаби. Ние очаквахме, че те ще се хвърлят, докато в същото време ние си говорихме, че трябва да дадем всичко от себе си като отбор. Знаехме, че днес те нямат какво да губят, но ние искахме да затворим серията с 3-0", сподели Славчева пред БНТ.

Всички шампиони на България по волейбол за жени през новото хилядолетие

Запитана как пловдивчанки се справят в моментите, в които изостават в резултата, 22-годишната волейболистка заяви следното: "Това е отборната игра. В тези моменти всяка една от нас подава ръка на другата и успяваме да се справим".

Накрая разпределителката на Марица коментира и дали в отбора страдат от липсата на достатъчно конкуренция в родното първенство.

"Във всеки един мач ти излизаш на терена и знаеш, че трябва да победиш, а това за мен е по-трудното. Когато отборите знаят, че нямат какво да губят, те винаги излизат по-освободени срещу нас. В същото време ние тренираме и когато дойде време за мачовете, трябва да покажем върху какво сме работили", завърши разпределителката на Марица.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти