Де Роси: Горд съм, че съм треньор на такъв отбор

Старши треньорът на Рома - Даниеле де Роси, коментира голямата победа на отбора с 2:1 срещу тима на Милан, която официално класира “римските вълци” на полуфиналите в Лига Европа. Наставникът, който поеме първия отбор съвсем скоро продължава да твори чудеса, като той похвали играчите си за прогреса.

Рома зашемети Милан с ранни голове и го изхвърли от ЛЕ, макар и с човек по-малко

“За да победим този Милан ни трябваха умения. Когато останахме с 10 души, трябваше да играем интензивно, но с интелект и тактически познания. Само с тичане не е достатъчно. Много съм горд, че съм треньор на такъв отбор. Не беше лесно, защото Милан е много силен отбор, който играе добър футбол. Вчера видяхме, че дори Реал Мадрид не беше активен и се защитаваше, ние също го направихме, когато моментът беше подходящ”, каза Де Роси.

(АРХИВ) Спечели билет за двама за финала на Шампионската лига

Във фазата на полуфиналите римляните ще играят с отбора на Байер (Леверкузен) в повторение на сблъсъка от същия етап на турнира от миналата кампания, когато “вълците” стигнаха до успеха.

Ето кои отбори ще играят на полуфинал в Лига Европа

“Може би искат да си отмъстят за миналата година, когато ги победихме. Ще видим какво ще стане, но явно не ни смятат за фаворити. Може би някой е чакал Милан на 1/2-финалите на Лига Европа. Изпитвам голямо уважение към Чаби Алонсо още от времето, когато беше играч”, допълни Де Роси.

Първият мач е на 2-ри май (четвъртък), а реваншът е точно седмица по-късно на 9-и май (четвъртък).

Още от Футбол свят

Виж всички