Любо Руйков спечели 11 позиции на финала

11 позиции спечели на финала на втория кръг от шампионата ROK българският картинг пилот Любослав Руйков, който се състезава в клас ROK Junior. С тази атака в рамките на 19-те обиколки на финалното състезание Руйков финишира 10-и на пистата в „Джесоло”, Италия.

Причината за задната стартова позиция на Руйков, който беше един от претендентите за победата в този кръг, се оказа проблем в електрическата система на двигателя, която се появи във втория хийт днес и която дръпна Любо назад в класирането. Преди това, в първия хийт Руйков стартира пети и завърши втори, но във втория заради повредата не успя да стигне до финала и това му отреди 21-а позиция на старта за финала.

Руйков се бори със сина на пилот от Формула 1 за подиум в Италия

„До повредата във втория хийт всичко вървеше много добре, Любо ставаше все по-бърз и прогресираше в класирането – заяви за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Особеното при моторите е, че ние нямаме право да пипаме по тях, само ги монтираме, идват готови от компанията, която ги подготвя. Но ние този сезон имаме много лош късмет с двигателите, за което нямам обяснение. Поне засега.”

Любо Руйков стартира с второ място битката за титлата в ROK

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Stroy Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

Каваримов: На Руйков му трябват още 0,2 секунди

След първите два кръга Руйков има едно второ и едно десето място и остава в челото на класирането в началото на кампанията.

11-ата отсечка на рали „Унгария” спря Александър Томов

Общо 39 пилоти участваха във втория кръг на ROK Junior в Джесоло, като другият български пилот, който стартира тук – Пламен Телийски, не успя да стигне до финала.

Още от Моторни спортове

Виж всички